DAMASK MOUSSE.
RECIPE.
INGREDIENTS:
1 cup (tea) of sour cream.
4 tablespoons of lemon juice.
300 grams of dried apricot.
1 cup (tea) of sugar.
1 envelope of flavorless powdered gelatin.
240 ml. of sour cream.
4 tablespoons of lemon juice.
1 cup water.
1/2 cup of water for gelatin.
2 cups (tea) of orange juice.
4 tablespoons of lemon juice.
300 grams of dried apricot.
1 cup (tea) of sugar.
1 envelope of flavorless powdered gelatin.
240 ml. of sour cream.
4 tablespoons of lemon juice.
1 cup water.
1/2 cup of water for gelatin.
2 cups (tea) of orange juice.
WAY OF PREPARING:
1. Place the apricot in a medium saucepan, with 1 cup of water, cook over high heat until boiling, lower the heat and cook for 10 minutes, until slightly softened.
2. In a blender, add the apricot, lemon peel, lemon juice and orange juice, and beat until smooth. Reserve.
3. With the remaining 1/2 cup water, place in a small bowl, sprinkle the gelatin, let it hydrate for 5 minutes.
On low heat and in a water bath, stir until dissolved (or in 15 seconds in the microwave).
On low heat and in a water bath, stir until dissolved (or in 15 seconds in the microwave).
4. Now add the gelatin with the apricot and the cream, mix everything well.
5.Pour into a single bowl or 10 bowls, cover with plastic wrap.
6.Take the apricot mousse to chill for 3 hours, until creamy
ינגרידיאַנץ:
1 טעפּל (טיי) זויער קרעם.
4 טייבאַלספּונז פון לימענע זאַפט.
300 גראַמז פון דאַר אַפּריקאָס.
1 טעפּל (טיי) פון צוקער.
1 קאָנווערט פלייווערד פּאַודערד דזשעלאַטאַן.
240 מל. פון סמעטענע.
4 טייבאַלספּונז פון לימענע זאַפט.
1 טעפּל וואַסער.
1/2 טעפּל וואַסער פֿאַר דזשעלאַטאַן.
2 טעפּלעך (טיי) פון מאַראַנץ זאַפט.
4 טייבאַלספּונז פון לימענע זאַפט.
300 גראַמז פון דאַר אַפּריקאָס.
1 טעפּל (טיי) פון צוקער.
1 קאָנווערט פלייווערד פּאַודערד דזשעלאַטאַן.
240 מל. פון סמעטענע.
4 טייבאַלספּונז פון לימענע זאַפט.
1 טעפּל וואַסער.
1/2 טעפּל וואַסער פֿאַר דזשעלאַטאַן.
2 טעפּלעך (טיי) פון מאַראַנץ זאַפט.
ווי צו צוגרייטן:
1. שטעלן די אַפּריקאָס אין אַ מיטל פאַן, מיט 1 טעפּל וואַסער, קאָכן איבער הויך היץ ביז בוילינג, נידעריקער די היץ און קאָכן פֿאַר 10 מינוט, ביז אַ ביסל סאָפאַנד.
2. אין אַ בלענדער, לייגן די אַפּריקאָס, לימענע שאָלעכץ, לימענע זאַפט און מאַראַנץ זאַפט, און קלאַפּן ביז גלאַט. רעזערוו.
3. מיט די רוען 1/2 טעפּל וואַסער, שטעלן אין אַ קליין שיסל, שפּריצן די דזשעלאַטאַן, לאָזן עס כיידרייט פֿאַר 5 מינוט.
גערודער אויף נידעריק היץ און אין אַ וואַסער וואַנע ביז צעלאָזן (אָדער אין 15 סעקונדעס אין די מייקראַווייוו).
גערודער אויף נידעריק היץ און אין אַ וואַסער וואַנע ביז צעלאָזן (אָדער אין 15 סעקונדעס אין די מייקראַווייוו).
4. איצט לייגן די דזשעלאַטאַן מיט די אַפּריקאָס און די קרעם, מישן אַלץ גוט.
5. גיסן אין אַ איין שיסל אָדער 10 באָולז, דעקן מיט פּלאַסטיק ייַנוויקלען.
6. נעמען די אַפּריקאָס מוס צו פרירן
פֿאַר 3 שעה ביז קרימי.
Obrigado pela visita.
Thank you for your visit.
Thank you for your visit.
Yummy dessert!
ResponderExcluirThaks Evi 😘
Excluir